Австралійський журавель

25 Квітень, 2011

  

Австралійський журавель ( Grus rubicunda) - Великий птах сімейства журавлів, що мешкає на півночі і сході Австралія.

Раніше австралійський журавель жив майже по всій території континенту за винятком пустельних та гірських районів південної і центральної частині Австралії. Однак його поширення на півночі і заході в останні роки помітно збільшилося, що пов'язують з його переорієнтацією на харчування зерном.

Австралійський журавель веде осілий спосіб життя, хоча може кочувати в межах ареалу в залежності від сезону і погодних умов.

У посушливий сезон птиці концентруються уздовж Побережний прісноводних боліт, де вони харчуються бульбами китайського водяного горіха (Eleocharis Dulcis). У вологий сезон розсіюються до місць гніздування, які влаштовують в районах прісних або солонуватих боліт, вологих лук або інших заболочених територій.
Австралійський журавель – великий птах з ростом близько 160 сантиметрів, розмахом крил 180 сантиметрів і вагою до 6 кілограм. Оперення тулуба журавля блакитно-сіре за винятком махового пір'я крил: пір'я першого порядку майже чорні, а другого порядку сірі. Махові пера другого порядку сильно подовжені і закривають хвіст, утворюючи щось на зразок шлейфа. Щоки і горловий мішечок журавля коралово-червоні або яскраво-помаранчевого кольору, на маківці пір'я відсутні, шкіра в цьому місці виглядає зеленувато-сірою шапочкою. Ноги у журавля довгі чорного кольору, довгий сірий дзьоб,очі помаранчеві або жовто-оранжеві. У молодих птахів голова повністю покрита рудими або сірими пір'ям. Очі в них карі, і тільки через 2-3 року набувають помаранчевий колір.

  

  

Австралійські журавлі всеїдні - харчуються як рослинної, так і тваринною їжею. Основний раціон в посушливий сезон становить китайський водяний горіх (Eleocharis Dulcis). Крім того, вони харчуються кореневищами інших водних рослин, зерном, наскомимі, молюсками, ракоподібними і жабами.
На півночі Австралії період розмноження пов'язаний в основному з дощовим сезоном і починається в листопаді-грудні, коли рівень води в озерах та заболочених територіях підвищується. У південних районах материка розмноження не пов'язане з будь-якими кліматичними умовами. Перед розмноженням журавлі розсіюються, вибираючи собі відповідне місце для майбутнього гнізда. Як і у інших видів журавлів, самець і самка австралійського журавля позначають свою територію характерним співом, яке зазвичай видається з закинутою головою і являє собою низку складних протяжних мелодійних звуків. При цьому самець завжди розправляє крила, а самка тримає їх складеними. Крім того, дійство супроводжується характерними танцями самця і самки, які включають в себе підстрибування, ляскання крилами, підкидання гілочок і нахили. Хоча танці найбільше асоціюються з залицянням, вважається що вони є звичайним проявом поведінки журавлів і можуть грати роль успокающего фактора при агресії, зняття напруги або посилення подружнього зв'язку.

Гніздо велике, До 1.5 м в діаметрі; будується в заболоченій місцевості з густою рослинністю із стебел осоки, очерету та іншої трави, скріплених мулом, і являє собою велику купу з невеликим поглибленням нагорі. Кладка (на півночі в січні-березні) зазвичай складається з двох ніжно-кремових яєць з блідими світло-коричневими плямами 9.1 х 6.3 см і вагою близько 198.6 м. Інкубаційний період триває 28-31 день, обидва батьки беруть участь в насиживании, хоча більшу частину часу в гнізді проводить самка. Основну функцію по охороні території виконує самець. Вилупилися пташенята стають на крило приблизно через 100 днів.

Австралійський журавель зовні дуже схожий з індійським журавлем , але на відміну від нього злегка темніше і менше. Із за зовнішньої схожості з індійським журавлем орнітологи довгий час не вважали австралійського журавля окремим видом.

Поширеність австралійського журавля недостатньо вивчена, так що його чисельність залишається предметом вивчення орнітологів і може складати від 20 До 100 Тис. особин.

 

 

 

Поче запилои:

Rox і Секулярний Kuei

В самому 1788 рік було оголошено про нову британську колонію - Новий Південний [більше]

Куди сходити з дітьми на вихідний день

Тепер у кожному місті проводяться цікаві заходи. Однак для [більше]

Музей Сіднея і собор Святої Марії

Знаменитий Міський Музей Сіднея, розташований на базі вежі [більше]

Тури в Палм-Коув стане незабутньою і яскравою подією у вашому житті

Пальмовая Бухта, Palm Cove / Готель Palm Cove розташований у 30 хвилин на північ від [більше]

Геноцид печер у синіх горах

Одним з найбільш незвичайних і чудових місць в Австралії є [більше]

Обладнання кімнат в готелях і квартирах

Сучасний дизайн та наявність якісних меблів роблять апартаменти [більше]

Все до Тасманії!

Коли настав час вибрати місце для проживання, Не зайвим було запам'ятати [більше]

Сіднейський акваріум

Ви, звичайно, Ти знаєш, що в Австралії є багато [більше]

Rox і Секулярний Kuei

В самому 1788 рік було оголошено про нову британську колонію - Новий Південний [більше]

 Редагувати Переклад
________________
Самое популярное на сайте:
________________
Поче запилои:
________________
Путешествуем на авто по Австралии:
________________