Варан Мертенса

9 Сентябрь, 2011

  

Варан Мертенса ( Varanus mertensi) - Вид ящірок сімейства варанів, мешкають в скелястих ущелинах вздовж річок, поряд з водосховищами, болотами і лагунами на території сходу shtata Zapadnaя Avstraliя до західного Квінсленда.

Варан Мертенса дуже сильно пов'язаний з водою і основну частину часу проводить у воді,рідко відходячи від води більше ніж на кілька метрів. При небезпеці варан також ховається у воді і може залишатися під водою тривалий час. Варан Мертенса прекрасно адаптований до напівводний спосіб життя і здатний зберігати активність при низькій температурі тіла.

  

  

Варан Мертенса не велика ящірка,досягає в довжину до 160 см. У варана Мертенса довгий хвіст, який сильно стислий з боків і має високий кіль, що свідчить про адаптацію до життя у воді. Розташування ніздрів у верхній частині морди також є ознакою напівводного способу життя. Відстань між ніздрів і оком приблизно в два рази більше, ніж відстань між ніздрів і кінчиком морди.

Основне забарвлення верхньої частини тіла варана Мертенса - темно-оливкова або темно-коричнева, до чорної. Численні кремові або блідо-жовті плями, оточені чорними лусочками, безладно розкидані по спині. Нижня поверхня тіла від білої до жовтуватої з сірими плямочками на горлі і блакитно-сірими поперечними смугами на грудях і череві. Горло світло-жовте. Вузька синювата смуга проходить уздовж верхньої щелепи, під вухом, уздовж шиї до плечового поясу. Луска тіла невелика і гладка. Навколо середини тулуба розташовано 150-190 рядів луски. Луска хвоста трохи кілеватой і не утворює правильних кілець, так як луски на нижній стороні більше, ніж на верхній.

Більшу частину їжі варан Мертенса видобуває у воді, харчуючись ракоподібними (крабами, річковими раками, креветками і бокоплавами), водними і наземними комахами (прямокрилими, бабками, жуками і клопами) і їх личинками, павуками, рибою, жабами, рептиліями, ссавцями, а також яйцями птахів і черепах.

Про розмноження Варана Мертенса в дикій природі відомо небагато. Між самцями і самками немає помітних зовнішніх відмінностей. Варани, містилися в зовнішніх вольєрах в Квінсленді, відкладали яйця в березні, закопуючи їх в гніздовий нори глибиною близько 50 см. В основному розмноження відбувається в сухий сезон, але іноді може відбуватися в інший час року. У неволі були відзначені кладки містять до 14 яєць. Розмір яєць 6×3,5 См. Новонароджені досягають 24-27 см в довжину і важать близько 24-28 г.

 

 

 

Поче запилои:

Moruja: Путівник по Південному узбережжю нового Південного Уельсу

Moruja в Новому Південному Уельсі - відмінне місце для проживання після 1 Червень. [більше]

Пожертвування: Як стати донором крові?

Розвиток медицини і всілякі інновації дозволяють поліпшити [більше]

Несподівані Австралійські напрямки No 1 для працівників авіакомпаній

Ми запитали деяких співробітників авіакомпаній, які міста були їх [більше]

Moruja: Путівник по Південному узбережжю нового Південного Уельсу

Moruja в Новому Південному Уельсі - відмінне місце для проживання після 1 Червень. [більше]

 Редагувати Переклад
________________
Самое популярное на сайте:
________________
Поче запилои:
________________
Путешествуем на авто по Австралии:
________________