Зимородок-велетень чи смеющаяся Кукабара

18 Март, 2011

  

Зимородок-велетень чи смеющаяся Кукабара ( Dacelo novaeguineae / Dacelo гігабайтами) - Вид Кукабара, мешкають в лісових районах Східної Австралії,на південному заході Австралії і на острові Тасманія.

Виділяють два підвиди зимородка-велетня або сміється кукабари:

* Dacelo novaeguineae novaeguineae - власне смеющаяся Кукабара (Східна Австралія);
* Dacelo novaeguineae мінор - мала смеющаяся Кукабара (Кейп-Йорк).

Зимородок-велетень – це хижий птах середнього розміру і щільного складання, довжина її тіла - 45-47 см, розмах крил 65 см, маса птиці близько 500 г.

  

Голова в зимородка-велетня велика, з довгим дзьобом, в розцвічення птиці переважають брудно-білі, сірі і бурі тони на відміну від решти видів Кукабара.

Зимородок-велетень харчується в основному плазунами, комахами, прісноводними ракоподібними, а також ловить дрібних гризунів і молодих птахів.

Зимородок-велетень гніздиться в районах з порівняно прохолодним і вологим кліматом, влаштовуючи свої гнізда в дуплах евкаліптів.

Зимородок-велетень територіальна птах і сезонних перельотів не здійснює. Час розмноження припадає на серпень-вересень. Самка з проміжком в один день відкладає від 2 до 4 перлинно-білих яєць, які висиджує 24-26 діб.

 

 

Останні записи:

 Редагування перекладу
________________
Самое популярное на сайте:
________________
Останні записи:
________________
Путешествуем на авто по Австралии: